Aswebo , Franki Construct en Willemen Groep

http://www.aswebo.be

WILLEMEN GROEP is vandaag de grootste familiale Belgische bouwgroep. De uitbouw van de groep raakte tijdens de vierde generatie in een stroomversnelling, o.a. met de overname van aannemingsbedrijven als Franki (1998), Cosimco (2005), groep De Waal (2005) en wegenbouwers Aswebo (2011) en Aannemingen Van Wellen (2014). Vanaf 2018 wordt ook bouwbedrijf Kumpen (sinds 2011 voor 50% deel van de groep) helemaal geïntegreerd. We bieden onze klanten een bijzonder complementaire waaier aan bouwactiviteiten, gaande van civiele projecten, over industriebouw, residentiële en utilitaire projecten, tot wegenbouw, al dan niet in combinatie.

Niet alleen bieden deze synergieën ons veel meer mogelijkheden, ze versterken ook de band tussen onze ondernemingen én ons imago.

Onze groep telt 2.300 medewerkers en creëert daarnaast een indirecte tewerkstelling voor een veelvoud hiervan. Over alle filialen heen worden verschillende indrukwekkende projecten gerealiseerd die samen een jaarlijkse omzet van 625 miljoen euro vertegenwoordigen.

De laatste jaren zijn we in toenemende mate actief in het buitenland: enerzijds om vorm te geven aan onze groeiplannen en anderzijds als antwoord op de stijgende vraag vanuit een aantal opkomende markten. Onze vele indrukwekkende Belgische bouwprojecten zijn ook internationaal niet onopgemerkt gebleven. Steeds vaker krijgen we dan ook de vraag om mee te stappen in uitdagende buitenlandse projecten. Vooral in Centraal- en Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten willen we onze expertise aanwenden. Onze meerwaarde? Uitstekende knowhow en projectmanagement, gekoppeld aan de inzet van lokale mensen en middelen.

Willemen Groep werd in 2013 uitgeroepen tot ‘Onderneming van het Jaar’.